Οι σπίλοι, ή αλλιώς ελιές, είναι τις περισσότερες φορές καλοήθεις εξεργασίες του δέρματος, αποτελούμενες από τα σπιλοκύτταρα και απαντώνται σε όλο μας το δέρμα, από το κεφάλι μέχρι τα πέλματα, αλλά και στους βλεννογόνους. Το χρώμα τους μπορεί να είναι καφέ, σκούρο καφέ, μαύρο, ανοιχτόχρωμο, κόκκινο καθώς και συνδυασμός των παραπάνω.  Ο δερματολόγος προβαίνει στην εξέταση των σπίλων και διαγνώσκει την επικινδυνότητά τους, συμβουλεύοντας τον ασθενή για τη θεραπεία τους.

Θηλώματα, μυρμηγκιές, κονδυλώματα, ακροχορδώνες, «κρεατοελιές», ινώματα

Στην πορεία της ζωής, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα εμφανίσει μικρές ή μεγαλύτερες δερματικές αλλοιώσεις, οι οποίες εκτός από την κληρονομικότητα ή κάποιες ανατομικές ιδιομορφίες έχουν τη ρίζα τους και σε λοιμώξεις με ιούς.

Ο πιο διαδεδομένος ιός,  είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV – Human Papilloma Virus), ο οποίος προκαλεί πολλαπλές αλλοιώσεις που διαφέρουν ως προς επικινδυνότητά  τους και μπορεί να είναι από μικρές κρεατοελιές στην περιοχή του λαιμού, μυρμηγκιές (ομαλές, ακροχορδώνες, πελματιαίες) ή ακόμη και κονδυλώματα που σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν κίνδυνο και για την ίδια μας την υγεία και τη ζωή.

Σε αυτή την περίπτωση, η αισθητική συνυπάρχει και πάλι με την υγειονομική αντιμετώπιση, κάτω από το έμπειρο βλέμμα και την τεχνογνωσία του ειδικού δερματολόγου. Μέθοδοι που αξιοποιούνται είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα, η κρυοπηξία, το laser ή ακόμα και επεμβατικές χειρουργικές μέθοδοι.

Οι υπηρεσίες