Πρόκειται για μια κλινική κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή και οι δύο αντρικοί μαστοί, είναι ανεπτυγμένοι πέραν του φυσιολογικού και σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με το γυναικείο μαστό.

Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανισθεί είτε στην εφηβική ηλικία είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής του άντρα. Τις περισσότερες φορές ο όρος γυναικομαστία αφορά τον όρο λιπομαστία όπου ο μη φυσιολογικός όγκος του μαστού δεν οφείλεται στην ύπαρξη μαζικού αδένα, αλλά στην ύπαρξη λίπους στο μαζικό αδένα, (παχύσαρκοι ή μετά από αυξομείωση βάρους).

Πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία όπως η χρήση αναβολικών, αλκοόλη ή μαριχουάνα, φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα καθώς και καταστάσεις όπως ο καρκίνος και η διαταραγμένη λειτουργία του ήπατος.

Για τη χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας έχει πολύ μεγάλη σημασία ο βαθμός της γυναικομαστίας, δηλαδή κατά πόσον ή όχι υπάρχει μεγάλη περίσσεια δέρματος.

Παρόλα αυτά, σήμερα η επέμβαση πραγματοποιείται αποκλειστικά χωρίς την ύπαρξη των τομών. Μέσα από μια τομή 1 χιλιοστό σε κάθε μαστό η διόρθωση της γυναικομαστίας επιτυγχάνεται με τη χρήση λιποαναρρόφησης σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες.

Η πιο πάνω τεχνική είναι η επαναστατική μέθοδος της γυναικομαστίας διότι μέσω των ραδιοσυχνοτήτων RF πολτοποιείται και αφαιρείται ο μαζικός αδένας μαζί με το λίπος που περιέχει, επιπλέον η χρήση RF προκαλεί και πολύ καλύτερη σύσπαση του δέρματος έτσι ώστε να αποφεύγονται η εντονότερη χαλάρωση σε μεγάλες γυναικομαστίες.

Η χειρουργική αφαίρεση του μαστού στην γυναικομαστία θεωρείται ξεπερασμένη χειρουργική πράξη.

Οι υπηρεσίες