Το laser CO2 αποτελεί χειρουργικό laser διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει μία αόρατη, έντονη δέσμη φωτός η οποία εξατμίζει το νερό μέσα στα κύτταρα του δέρματος καθώς και γύρω από αυτά. Με τον τρόπο αυτό, προκαλείται έντονη θερμική βλάβη στα κύτταρα καταστρέφοντας τα, ενώ παράλληλα αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που προκαλέσαμε.

Το laser CO2 εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών βλαβών όπως:
Θηλώματα
Μυρμηγκιές
Κονδυλώματα
Σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις
Συριγγώματα
Οζίδια
Άλλες καλοήθεις βλάβες του δέρματος

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής. Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία.

Αφού γίνει τοπική αναισθησία, η βλάβη εξαχνώνεται σταδιακά μέχρις ότου αφαιρεθεί τελείως, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον παρακείμενο δερματικό ιστό. Η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως και μισή ώρα ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των βλαβών που πρόκειται να αφαιρεθούν.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται. Ποια είναι η συχνότητα εφαρμογής. Ποια είναι η καταλληλότερη εποχή εφαρμογής του laser CO2.

Η αντιμετώπιση των δερματικών βλαβών με το laser CO2 γίνεται σε μία μόλις συνεδρία. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως όταν η βλάβη είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη μετά από λίγες ημέρες. Η εφαρμογή του laser CO2 γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τι αποτελέσματα έχει η θεραπεία και πότε είναι ορατό το αποτέλεσμα. Ποια είναι η αποθεραπεία.

Η θεραπεία με το laser CO2 οδηγεί σε πλήρη εξάλειψη των υπαρχουσών βλαβών εκείνη τη στιγμή ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος. Μετά το τέλος της θεραπείας στη θέση της προϋπάρχουσας βλάβης υπάρχει τώρα μία κρούστα η οποία υποχωρεί από μόνη της μετά από λίγες ημέρες. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες